zondag 11 mei 2014

Vliegop “Dronten: zeg nee tegen uitbreiding Lelystad Airport”

De komende periode wordt er in de Tweede Kamer gesproken over de uitbreiding van de Lelystad Airport tot een tweede Schiphol. De werkgroep “Vliegop uit Biddinghuizen” heeft de gemeenteraad van Dronten per brief gevraagd om zich uit te spreken tegen de uitbreiding van de Luchthaven. “Bij de voorgenomen vliegroutes wordt er 50 kilometer laag over Flevoland gevlogen. Dat is lawaaiig, brandstofverspillend en gevaarlijk” aldus Vliegop “Vooral Biddinghuizen, de recreatiezone langs het Veluwemeer en Dronten-West krijgen veel geluidsoverlast.” Naast geluidsoverlast vreest Vliegop voor stagnatie van de groei van het dorp en verlies van werkgelegenheid in onder andere de recreatie-sector. Vliegop zet grote vraagtekens bij de noodzaak van de groei van Lelystad Airport “Schiphol is de afgelopen 14 jaar nauwelijks gegroeid. De luchthavens Eelde, Rotterdam, Maastricht, Weeze (Duitsland), Eindhoven en binnenkort ook Twente kunnen eventuele groei van de luchtvaart gemakkelijk opvangen”.

Vliegop vraagt de gemeenteraad om zich met een motie uit te spreken tegen de uitbreiding van Lelystad Airport: “Er wordt veel belang gehecht aan ‘regionaal draagvlak’ voor Lelystad Airport. Een
duidelijk ‘nee’ vanuit Dronten  heeft daarom zeker invloed”. Ook dringt Vliegop aan op een lobby en inspraak van Dronten bij de Tweede Kamer.

Hieronder kun je de brief lezen. Hier kun je de brief downloaden (ook als Word -document). 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten