zondag 9 november 2014

14 november: informatie-avond met verkeersvlieger

Zweefvliegclub Flevo organiseert op 14 november om 20:00 uur een informatie-avond over de uitbreiding van Lelystad Airport. Dit is in de kantine van Zweefvliegclub Flevo aan de Mosselweg 10a in Biddinghuizen.

Op 14 november kunt u zelf horen hoe het vliegtuiglawaai straks gaat klinken. Op de informatieavond wordt een demonstratie gegeven van het vliegtuiglawaai waarmee u vanaf 2018 dagelijks wordt geconfronteerd. Veel meer dan de Milieueffect rapportage ons wil laten geloven. En bovendien is het helemaal Niet Nodig! Op deze informatie avond zal worden aangetoond hoe het anders kan.

Er wordt informatie gegeven over de verschillende route varianten. Een professionele piloot vertelt wat het gevolg is wanneer een vliegtuig vanaf Zeewolde tot aan Elburg op constante hoogte laag moet blijven vliegen. 
Dat moet en kan veranderen. Eén van de mogelijkheden is dat commerciële vliegtuigen hoger vliegen wanneer ze van en naar Lelystad vliegen. Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft daarvoor ruimte, maar om onduidelijke reden wil de dienst die ruimte niet afstaan.

Wanneer vliegtuigen hoger kunnen vliegen in Zuid-West Flevoland heeft dat voordelen voor alle belanghebbenden. Bewoners en recreanten hebben minder last van vliegtuiglawaai.
Zweefvliegclub Flevo wil het tij keren onder het motto  “Lelystad ja, Geluidsoverlast Nee!”

De bijeenkomst start om 20:00 uur in de kantine van Zweefvliegclub Flevo aan de Mosselweg 10a in Biddinghuizen. Ontvangst vanaf 19:30 uur. Er is ruim voldoende parkeerplaats.

Meer informatie en aanmelden kan op de site ' Lelystad Airport JA! Geluidsoverlast NEE!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten