zondag 9 november 2014

Zweefvliegers Flevo starten actie 'Lelystadstad Airport JA! Geluidsoverlast NEE!'

Onder de noemer 'Lelystadstad Airport JA! Geluidsoverlast NEE!' zijn de Biddinghuizer zweefvliegers van Flevo gestart met een actie tegen de geplande vliegroutes. Hiervoor hebben ze een mooie site gemaakt met alle informatie over hun acties. Zweefclub Flevo over de uitbreiding van Lelystad Airport:

ZC Flevo wordt door die uitbreiding echter onevenredig hard in haar belang getroffen. Gelijk met de uitbreiding van Lelystad Airport wordt namelijk ook de luchtruim structuur in midden Nederland aangepast. Het gevolg is niet alleen dat vliegtuigen op zeer lage hoogte over Flevoland zullen scheuren, maar ook dat de zweefvliegers van ZC Flevo niet meer zullen kunnen vliegen. [..] Als de plannen rond Lelystad Airport in ongewijzigde vorm doorgaan, zal de zweefvliegclub uiterlijk eind 2018 haar huidige locatie bij Biddinghuizen moeten verlaten. Bruikbare alternatieve locaties zijn er vooralsnog niet in de provincie Flevoland.

Bezoek de site van 'Lelystadstad Airport JA! Geluidsoverlast NEE!' voor meer informatie

TIP:
'Lelystadstad Airport JA! Geluidsoverlast NEE!' geeft ook een nieuwbrief uit. U kunt zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief van 'Lelystadstad Airport JA! Geluidsoverlast NEE!' 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten