zondag 26 februari 2017

Geluidmeetpunt Biddinghuizen verplaatst

De geluidsmetingen voor vliegtuiglawaai lopen inmiddels al ruim een jaar. Continue wordt het geluid gemeten en geregistreerd zodat een goede nulmeting ontstaat. Zo kan het effect van het vliegtuiglawaai (de extra herrie) straks precies in kaart worden gebracht. En daarmee heb je een aanknopingspunt om - als het afwijkt van de prognoses - daar wat mee te gaan doen. Het geluidmeetpunt aan de Baan gaf teveel verstoringen als gevolg van regen, wind en verkeer. Dit geluidmeetpunt is daarom verplaatst naar de Klaversingel. Dit is een uitstekende, autoluwe nieuwe plek voor de geluidsmetingen. Door deze nieuwe locatie van het meetpunt is er een goede verdeling van de meetpunten over Biddinghuizen: Klaversingel, Bakhuis en de Parksingel. Iedereen die zijn dak en internetverbinding beschikbaar stelt voor deze geluidsmetingen: bedankt! In Zeewolde en (waarschijnlijk) in Elburg worden vergelijkbare meetnetten opgezet.

 De actuele geluidsmetingen voor vliegtuiglawaai in Biddinghuizen kun je hier volgen.
De metingen van Dronten West kun je hier bekijken.

2 opmerkingen:

 1. Niet alleen het geluid is slecht voor de gezondheid
  Wat denk je van de hoeveelheid roet , fijnstof en CO2 welke over Biddinghuizen uitgestrooid gaan worden
  Een straalmotor heeft n.l. op lage hoogte een zeer slechte verbranding
  Je gaat het straks merken aan de was je tuin meublement en de ramen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vraag me af WELKE VLIEGTUIGEN er gemeten worden?!?!?!?!
  Alles wat nu over vliegt qua grote vliegtuigen zijn van- en naar Schiphol...

  Het zijn niet alleen de punten die hierboven beschreven worden door "Anoniem", daar heb je helemaal gelijk in! Maar het weer wordt ook steeds extremer en dat heeft uiteraard ook gevolgen voor het vliegverkeer. Dan denk ik het gevaar wat het met zich meebrengt en de extra vervuiling die het teweeg brengt door de harde wind...
  Ik denk dat heel veel toeristen die hier in dit nu nog rustige Flevoland, straks niet meer terugkomen vanwege die herrie. Ik zou dat zelf ook niet willen als ik op vakantie ging, laat staan dat je in herriegebied woont!!! Het verkeer rondom het vliegveld wordt natuurlijk ook veel drukker, dus zeg maar dág tegen Flevoland met zijn rust, schone lucht en ruimte!
  Half Nederland heeft er straks hinder van, maar dat kunnen de grote mannen niets schelen, het gaat om geld en macht, niks anders.
  De biologische sector lijdt er onder, de mensen, dieren, natuur, dat alles ten koste van....
  Ze luisteren niet eens............

  BeantwoordenVerwijderen