dinsdag 15 april 2014

Dronter gemeenteraad over Lelystad Airport (10-4-2014)

In de raadscommissie op 10 april 2014 werd er gesproken over de uitbreiding van Lelystad Airport. Aanleiding waren vragen van het CDA. Je kunt dat hieronder terugluisteren (duur: circa 10 minuten, reservelink)
Opvallende zaken:

  • De hoekverdraaiing van 1 graad zit in de berekeningen. Hierdoor valt de Lden48 contour net buiten de bebouwde kom van Biddinghuizen.  De Mosselweg, Alikruikweg, Bremerbergweg en de recreatie aan het Veluwemeer krijgen echter de volle laag. In Biddinghuizen is er nog steeds sprake van serieuze hinder. 
  • Dronten gaat proberen om de 'doorstart' van 3000 naar 6000 voet ter hoogte van Biddinghuizen een stukje richting Elburg op te schuiven. 
  • Aanvliegroute ligt nu nog over Dronten-West. Dronten zal aandringen op het aanvliegen met een bochtje. Bij deze zogenaamde 'off-set approah'  wordt er niet aangevlogen over Dronten-West maar tussen Dronten en Swifterbant door. 

1 opmerking:

  1. Echt, ze moeten stoppen met deze onzin!!!!!!!!!!! Het is toch te gek voor woorden als ze dit door gaan zetten. We willen gewoon RUSTig wonen hier in de polder. We willen schone lucht houden. Wij willen geen geluidsoverlast, nog meer milieuvervuiling, volle wegen, enzovoorts! Als de route ook nog meer richting het Veluwemeer komt waar vakantieparken zitten, worden de toeristen die hier voor hun rust, ruimte en schone lucht komen, weggejaagd!!! Totaal geen groot vliegveld hier. Verhoog de vliegprijzen ipv verlagen. Minder mensen het vliegtuig in krijgen, zodat er minder vluchten zijn, en meer mensen in eigen land of omringende landen op vakantie gaan. Dit is toch werkelijk waar van de zotte!!! Dan hoeft er helemaal geen vliegveld bij. Idioot gedoe.......

    BeantwoordenVerwijderen