zondag 5 november 2017

Kom naar grote actie 11 november op Lelystad Airport (update)

Lelystad Airport wil 1 april 2019 beginnen met vakantievluchten door prijsvechters, maar van normale vliegroutes is geen sprake. Rare laagvliegroutes en geluidsberekeningen uit de MER die niet kloppen. De geluidsoverlast blijkt veel groter te worden dan door het ministerie is voorgespiegeld. Eerst het luchtruim herindelen, normale vliegroutes vaststellen en een goede nieuwe MER uitvoeren, dan pas vliegen, vinden wij.
De Tweede Kamer neemt in december een besluit over de vliegroutes. Op 11 november is de laatste kans om te laten horen wat jij daarvan vindt.

De actiecomités Red de Veluwe, HoogOverijssel, Laagvliegroutes Nee en Nee tegen laagvliegroute over Ede organiseren van 10.00 tot 12.00 uur een grote actie bij het Aviodrome op Lelystad Airport. De actiegroep ‘vliegop’ uit Biddinghuizen ondersteunt deze actie en roept iedereen op de huidige uitbreidingsplannen met rare laagvliegroutes af te blazen. Letterlijk en symbolisch met toeters en alles wat blaast. Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid van Groen Links, en Cem Lacin, Tweede Kamerlid van de SP zullen hierbij als sprekers aanwezig zijn. De djembéspelers uit Hoenderloo treden op met diverse leuzen.

In het Aviodrome is op 11 november een voorlichtingsbijeenkomst. Direct na de actie kun jij daar dus terecht bij alle hoofdrolspelers (Luchthaven, ministerie, gemeente Lelystad, provincie Flevoland) met jouw kritische vragen.( print dan wel even deze bon.   Geeft ook gratis toegang tot de rest van het Aviodrome )

Wanneer: zaterdag 11 november, 10-12 uur
Waar: bij Lelystad Airport Pelikaanweg 50, 8218 PG Lelystad
wegens verwachtte opkomst verplaatst naar het (bestaande) luchthavengebouw. 

Programma (update)
Vanaf 10.00 uur: verzamelen op de manifestatie weide van vliegveld Lelystad
10.15 welkomstwoord door ceremoniemeesters Odile Rijken & Ank van der Bilt van
Red de Veluwe
10.30 uur: Startsein door Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid van Groen Links.
En verder bijdrages van de SP, Partij voor de Dieren, het CDA, de Recron en van actiegroepen
uit Friesland, Overijssel, Gelderland, Flevoland, West-Friesland, Eindhoven, Rotterdam,
omgeving Schiphol en de rest van Nederland, alles gelardeerd met poëzie van Aad van der Waal en muziek van de “Hoogvliegers” en de “Band Spik & Span”.
12.00 uur: einde manifestatie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten