zondag 14 maart 2021

Verkiezingen: standpunten partijen over Lelystad Airport

 Nog even en je mag stemmen voor de Tweede Kamer. En met zoveel partijen is dat best nog lastig. En dan is er ook de dreigende opening van Lelystad Airport. Daarom hebben de Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL) een handig overzicht gemaakt met de standpunten van Lelystad Airport per partij. Zodat je weet wat je moet kiezen als je straks niet in de herrie wilt zitten. Het gaat op 17 maart ook over jouw woongenot en de toekomst van Flevoland.

Alle partijstandpunten over Lelystad Airport zijn uitgebreid in kaart gebracht in een kieswijzer, te vinden op stemhoger.nl. Die laat zien dat er in alle hoeken van het politieke spectrum partijen zijn die zich ferm opstellen tegen laagvliegen en opening van een nieuw vliegveld Lelystad Airport.

Maar niet alleen de standpunten zijn vergeleken. Ook de manier waarop de partijen zich de laatste jaren hebben bemoeid met het dossier is te zien. Zo verdiende Kamerlid Eppo Bruins van de ChristenUnie bijvoorbeeld 4 sterren, terwijl Amhaouch van het CDA slechts 1 ster krijgt.

De burgergroepen zien tot hun tevredenheid dat steeds meer partijen zich tegen de opening van Lelystad Airport keren. “Deze tijd van corona en klimaatcrisis vraagt om realisme. Willen we het woonplezier van miljoenen Nederlanders opgeven voor een overbodig nieuw vliegveld en een continue stroom van laagvliegende vliegtuigen? Gelukkig hebben de meeste partijen dit intussen door.

Dus onze oproep is: kies op 17 maart voor een partij die zich keert tegen Lelystad Airport. De kieswijzer is te vinden op www.stemhoger.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten