zondag 9 februari 2014

Lelystad Airport is het vliegveld waar niemand naartoe wil

Er is toch iets geks aan de hand met Lelystad Airport. Dat een belangrijk deel van de Biddinghuizenaren het niet ziet zitten, is wel duidelijk.

Maar het is nog veel gekker. De uitspraak '“Lelystad Airport is het vliegveld waar niemand naartoe wil” komt van Schipholdirecteur Ad Rutten. Hij bedoelde het als grapje, maar zoals de meeste grapjes zit er een kern van waarheid in.

Alle luchtmaatschappijen hebben ondertussen in de media laten weten niet naar 'dat tochtige veld' in de polder te willen gaan. Volgens de Lelystadse wethouder Fackeldey is dat 'gewoon' onderhandelingstactiek.
Ook de reiswereld zit Lelystad Airport helemaal niet zitten. De ANVR liet zich zeer kritisch uit over Lelystad Airport.

Hans Alders houdt de moed erin. Hij wil luchtvaartmaatschappijen verleiden met lage tarieven. De directeur van Luchthaven Lelystad spreekt over 'one digit' tarieven, dus 9 euro of minder. Op Schiphol moet per passagier zo'n 23 euro betaald worden. Het is een raadsel hoe er ooit geld met die luchthaven verdiend kan worden. En dat is blijkbaar nog steeds een probleem. Er is nog steeds geen businesscase, dit is weer eens met een maand uitgesteld.

Ondertussen leiden andere regionale Luchthaven zoals Eelde, Maastricht en verschillende Duitse luchthavens enorme verliezen. In de Tweede Kamer is inmiddels de eerste subtiele vergelijking met de Betuwelijn gemaakt.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten